Oliy Ta’lim Muassalarida Diskursiv Kompetensiya Asosida Ingliz Tilini O‘Qitishda “Topic Loop” Metodikasi Takomillashtirish - Muxamatjonova Diyora Rustam qizi (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Bugungi kunda tibbiyot oliy ta’lim muassasalarida kasbga yo‘naltirilgan chet tilini, xususan ingliz tilini o‘rgatish jarayonida o‘qish ko‘nikmalarini shakllantirish muhim o‘rin tutmoqda. Globallashuv, ilmiy axborot oqimining oshishi va xalqaro hamkorlikning kengayishi tibbiyot sohasida faoliyat yurituvchi mutaxassislardan xorijiy tillarni, ayniqsa kasbiy matnlarni o‘qish, tushunish va ulardan foydalanish malakasini talab qilmoqda. Mazkur tadqiqotda tibbiyot talabalari uchun o‘qish kompetensiyasini rivojlantirishga qaratilgan bosqichli yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Jumladan, tayyorlov (materiallarni o‘qish, videodarsliklarni tahlil qilish, taqdimot va yozma ishlar tayyorlash), auditoriyada faol ishlash (muammoni tahlil qilish, baholash, fikr almashish), hamda darsdan keyingi bosqich (munozaralarda ishtirok etish, mustaqil xulosa chiqarish) kabi komponentlar asosida tuzilgan o‘quv jarayonining samaradorligi asoslab berilgan.