Ўткир Нурланишда Каламушлар Иммун Статузига Lactopropolis-Awl Биокоррекциясининг Таъсири - Ҳикматовна, Тўхтаева Ҳафиза (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Маълумки, нурланиш организмнинг барча тизим ва аъзоларига салбий таъсир этганда қайтмас натижаларга олиб келади [3, 10]. Нурланишнинг организм аъзо ва тўқималарига танлаб таъсир кўрсатиши исботланган, улар қаторига қон яратиш аъзолари ва иммун тизими киради, ушбу аъзоларга нурланишнинг салбий, кўп ҳолатларда ҳалокатли таъсири кўплаб манбаларда келтирилган маълумотлар орқали исботлаб берилган [5, 9].