O‘Zbekiston Investitsion Siyosatini Takomillashtirish Orqali Iqtisodiy Raqobatbardoshlikni Oshirish Yo‘Llari - Mamadiyevich, Nurboyev Jaloliddin; Quvonchbek, Hakimov (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida xususiy sektorning rivojlanishi va to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni jalb etishning milliy raqobatbardoshlikka ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada mamlakatda xususiy tadbirkorlik muhitini yaxshilash, sarmoyadorlar uchun qulay shart-sharoitlar yaratish, davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan yordam va rag‘batlantirish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarning iqtisodiy o‘sish va eksport salohiyatini oshirishdagi ahamiyati yoritiladi. Maqola doirasida mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar taqdim etilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston iqtisodiyoti barqarorligini ta’minlash va xalqaro bozorga integratsiyalashishda xususiy sektor va xorijiy investitsiyalarning rolini yanada kuchaytirish zarurligini ko‘rsatadi.