Уромодулин Ва Оксидатив Стресс Боғлиқлигини Аниқлашда Ишончли Маркерлар Гуруҳининг Аҳамияти - Абдужалоловна, Халилова Феруза (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Уромодулин ва мавжуд оксидатив стрессни боғлиқлигини аниқлаш учун сўнги ҳолатнинг ишончли маркери ҳисобланган малон диалдегидини қон зардобида баҳолаш керак. Маълумки, оксидатив стресс оксидланиш ҳамда антиоксидант тизим ўртасидаги мувозанатнинг бузилиши натижасида рўй беради. Бунда жараён оксидланиш жараёни устунлиги билан кечиб, хужайралар зарарланиши кузатилади.