Ички Ишлар Органларида Йўл Ҳаракати Хавфсизлиги Соҳасидаги Маъмурий Ҳуқуқбузарликлар Тўғрисидаги Ишларни Юритишнинг Муаммолари - Хайдарович, Пармонов Жамол (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Мазкур мақолада ички ишлар органларида йўл ҳаракати хавфсизлиги соҳасидаги маъмурий ҳуқуқбузарликлар тўғрисидаги ишларни юритишнинг муаммолари таҳлил қилинган. Муаллиф томонидан қонунчиликда маъмурий ҳуқуқбузарлик тўғрисида иш қўзғатиш, маъмурий ҳуқуқбузарлик содир этилган жойни кўздан кечириш, маъмурий ҳуқуқбузарликлар тўғрисидаги ишларни юритишни тўхтатиб туришнинг асослари ва тартибини ҳамда маъмурий ҳуқуқбузарлик тўғрисидаги ишларни юритишда қатнашувчи шахслар сифатида холисларнинг ҳуқуқий мақомини белгилаш лозимлиги асослантирилган..