O'zbekistonda Inson Huquqlari: Amaldagi Qonunlar Va Ularning Ijrosi - Ravshanovna, Rafikova Muattar; Sirojiddin o’g’li, Mardonov Firdavs (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Mazkur maqolada O'zbekistondagi inson huquqlari bo'yicha amaldagi qonunlar va ularning ijrosi tahlil qilinadi. O'zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi va xalqaro huquqiy kelishuvlarning huquqlarni himoya qilishdagi o'rni, shuningdek, so'nggi islohotlar, jumladan, sud tizimi va siyosiy erkinliklar borasidagi o'zgarishlar ko'rib chiqiladi.