Chet Tilini O'qitishda Kompetentsiya Tushunchasini Va Turlarini O'rgatish - Tairova Sevara Farxodovna (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Maqolada chet tilini o'qitish metodikasida "kompetentsiya" tushunchasining mohiyati, ahamiyati va turlari tahlil etiladi. Kompetentsiyaviy yondashuvning asosiy tamoyillari, uning ta'lim jarayoniga integratsiyalash usullari, hamda chet tilini o'rgatishda shakllantirilishi zarur bo'lgan asosiy kompetentsiyalar (lingvistik, sotsiokultural, strategik va h.k.) ko'rib chiqiladi. Maqolada o'qituvchilar uchun kompetentsiyaviy yondashuv asosida o'quv jarayonini tashkil etish bo'yicha amaliy tavsiyalar beriladi.