Umumiy O‘Rta Ta’lim Maktablarida Raqamli Texnologiyalardan Foydalanish Samaradorligini Oshirish Mexanizmlari - Qahramonovna, Jalilova Aziza (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqola umumiy o‘rta ta’lim maktablarida raqamli texnologiyalardan foydalanish samaradorligini oshirish bo‘yicha mexanizmlarni tahlil qiladi. Raqamli vositalar ta’lim jarayonini boyitish va o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada o‘qituvchilarni texnologiyalarni qo‘llashga tayyorlash, o‘quv dasturlarini moslashtirish, innovatsion laboratoriyalar tashkil etish, shuningdek, texnologik infratuzilmani rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Shu bilan birga, xalqaro tajribalarni mahalliy sharoitga moslashtirish va raqamli vositalarning samaradorligini monitoring qilish masalalariga e’tibor qaratiladi.