The Formation of the Mother Image in Medieval English Literature - Ismoilovna, Achilova Gulhayo (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada Oʻrta asr ingliz adabiyotida ona va bola obrazining shakllanish jarayoni tahlil qilingan. Diniy va ijtimoiy omillar, patriarxal jamiyat tuzilmasi hamda nasroniy qadriyatlarning ona obraziga boʻlgan taʼsiri oʻrganilgan. Muallif oʻsha davr adabiyotidagi ayol va ona tasvirining turli toifalarini tahlil etib, ularning madaniy va maʼnaviy jihatdagi aks-sadosini ko‘rsatishga intilgan. Tahlil natijasida Oʻrta asr adabiyotida onalik biologik emas, balki madaniy va ijtimoiy fenomen sifatida qabul qilinganligi aniqlandi.