Chet Tilini Oʻqitishda Kommunikativ Yondashuv Afzalliklari Va Amaliy Qòllanishi - Gòzaloy, Anvarova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Mazkur maqolada chet tilini o‘qitishda kommunikativ yondashuvning afzalliklari va uning amaliy qo‘llanishi tahlil qilinadi. Kommunikativ yondashuv o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini, ayniqsa og‘zaki nutq va eshitish qobiliyatini rivojlantirishga qaratilgan bo‘lib, tilni real hayotiy vaziyatlarda qo‘llashga urg‘u beradi. Maqolada kommunikativ yondashuvning an’anaviy usullardan ustun jihatlari, ya’ni motivatsiyani oshirishi, interaktivlikni ta’minlashi va o‘quvchining til muhitiga faol jalb etilishi kabi aspektlari yoritiladi. Shuningdek, dars jarayonida ushbu yondashuvni samarali tatbiq etish uchun foydalaniladigan metodlar – juftlikda ishlash, guruhlarda muhokama, rol o‘ynash va muloqotga asoslangan topshiriqlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kommunikativ yondashuv chet tilini o‘rganishda samaradorlikni oshirib, o‘quvchilarni faol ishtirokchi sifatida jalb etishga yordam beradi.