Ota-Ona Va Bola Munosabatlari Psixologiyasi - Shavkatulloyevna, Ummatova Sitora; qizi, Jabborova Nazokat Jobir (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Psixologiyada har bir insonning ilk rivojlanishi oʻrni bu – oila ekanligi ta’kidlanib oʻtiladi. Ya'ni insonning shaxs boʻlib shakllanishi, ijtimoiy muhitga, odamlar orasida oʻringa ega boʻlishida ham oilaning oʻrni benihoyat katta. Bugungi maqolamizda mana shu oilalardagi ota-ona va farzand munosabatlari, ota-ona va farzand oʻrtasida kelib chiqadigan ziddiyatli vaziyatlar, ularning sabab va oqibatlari nimalardan iboratligi, qanday usullardan foydalanilsa, salbiy munosabatlarni oldini olishimiz mumkinligi haqida gapirib oʻtamiz.