Ўзини Ўзи Ўлдиришга Ундаш Учун Жавобгарлик: Тарих Ва Эволюция - Абдусамад қизи, Бекмуродова Умида (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Мақолада ўзини ўзи ўлдиришга ундаш жиноятининг жиноий хуқуқий тавсифи, ушбу турдаги жиноятларни содир этганлик учун жавобгарлик, жавобгарликнинг қандай пайдо бўлганлиги, ўз жонига қасд қилиш ҳақидаги ғоялар эволютсиясини акс эттириб, тарихий-ҳуқуқий шаклланиши ва ривожланиши таҳлил қилинган. Шунингдек, мақолада, ўзини ўзи ўлдиришга ундаш жиноятларига қарши курашишнинг ҳуқуқий асослари ривожланиши ҳамда хорижий давлатларда ўзини ўзи ўлдиришга ундаш жинояти учун жавобгарлик масалалари ўрганилиб, тегишли хулосалар қилинган.