Ekoshaharlarni Loyihalashning Zamonaviy Tajribalari Va Arxitekturadagi Ekologik Standartlar Orasidagi O’zaro Bog’liqlikni Aniqlash - Xudoynazarovna, Abdusamatova Lola (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Tabiiy muhit holatining yomonlashishi yangi turdagi shahar shakllanishlari, ekologik qishloqlar, ekologik tumanlar, ekologik shaharlarning paydo bo'lishiga olib keladi. Binolarning atrof-muhitni sertifikatlashning jadal rivojlanishi, shahar talablarini yaxshilash va ekotizimga texnogen bosimni kamaytirish uchun shahar maydonlarini shakllantirishda ekologik standartlarning rolini aniqlash zarurligini belgilaydi. Ekologik sertifikatlashning muhandislik-texnik yo'nalishi aniqlandi. Barqaror me'moriy va shaharsozlik makonini shakllantirishda ekologik standartlarni takomillashtirish bo'yicha tavsiyalar berilgan.