ONLAYN RESURSLARNI TANLASH, MOSLASHTIRISH, TAHLIL QILISH VA OPTIMALLASHTIRISH JARAYONLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Oltinboyevna, Jo‘rayeva Nargiza; Kenjayevich, Turayev A’zam (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Zamonaviy ta’lim tizimida onlayn resurslarning ahamiyati tobora ortib bormoqda. Pandemiyalar, texnologik yangiliklar va global raqamlashtirish jarayonlari ta’sirida maktablar hamda o’quv muassasalari onlayn ta’lim resurslaridan keng foydalanishga majbur bo’ldi. Biroq, turli yosh guruhlari hamda o’quv fanlari uchun mos resurslarni tanlash, ularni moslashtirish, tahlil qilish va optimallashtirish jarayonlari hali ham takomillashtirishni talab qilmoqda. Ushbu maqolada onlayn resurslarni tanlash va ularni samarali foydalanish jarayonlarini takomillashtirishga qaratilgan usullar va tavsiyalar keltirilgan.