Internet Tarmog‘I Xizmat Turlarining Zamonaviy Tahlili - Ernazarov Alisher Ergashevich; Yo’ldosheva Noila (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Maqolada hukumatimiz tomonidan interaktiv xizmatlarni shakllantirish, tashkil etish va ularni boshqarishga katta e’tibor berish haqida so’z boradi. Interaktiv xizmatlarni tashkil etishning eng tez va yaxshi yo’li, bu ularni internet tarmoqlari orqali amalga oshirsh hisoblanadi. Internet tarmog’i orqali ko’rsatiladigan internet xizmat turlariga quyidagilar kiradi: transport vositalarning harakatlanish ma’lumotlari, sayohat veb sayti, avia reyslar jadvali, temir yo’l transporti qatnovi jadvali, ob-havo ma’lumotlari, ish o’rinlari birjalari, sport yangilikari, Davlat boshqaruv va xo’jaik yurituvchi organlar veb sahifalari orqali k’satiladigan interaktiv xizmatlar va boshqa xizmat turlarini kelirishimiz mumkin, maqolada aynan shu xizmat turlarini tashkil etishning afzalliklari haqida so’z yuritiladi.