YOZMA NUTQ KAMCHILIKLARINI BARTARAF ETISHDA OLIB BORILADIGAN LOGOPEDIK ISHLAR METODIKASI - Iroda G’ulomjon qizi , Quysinboyeva (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Bugungi maqolamizda bolaning tashqi nutqi, yozma nutqni tashkil etishda asosan, kirish so‘zlar hamda badiiylik bo‘yog‘iga ega bo‘lgan so‘zlardan foydalanish malakalarining paydo bo‘lishi, yozma nutq mexanizmining eng rivojlangan va oʻquvchilarning fikrlash qobiliyatini namoyishqilishi eng asosiy vositalardan biri hisoblananishi hamda yozmanutqdagi nuqsonlar xalqlari notori shakllanishi yoki imloviy jihatdan qoʻpol xatolarning yuzaga kelishi bilan ifodalanashi ular turli xil elementlar, birikmalar va soʻzlarni qisqartirish haqida yoritib berilgan.