“Nazora Qil” Asari Va Uning Maqom San’atidagi O‘Rni - Qobiljon, Toshtemirov; Rayyona, Azizova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Sharq xalqlarining madaniyati va san’ati tarixida maqom o‘zining noyob musiqiy va falsafiy tizimi bilan alohida o‘rin egallaydi. Maqom musiqasi asrlar davomida ijrochilik, estetik ta’sir va ma’naviy tarbiya vositasi sifatida rivojlanib kelgan. Ushbu maqolada maqom san’ati durdonalaridan biri bo‘lgan “Nazora qil” asari haqida so‘z yuritilib, uning tarixiy ildizlari, musiqiy tuzilishi va tasavvufiy falsafiy mazmuni batafsil tahlil qilinadi.