Ishsizlikni Kelib Chiqish Sabablari - Pirnazarovna, Urinboyeva Yulduz; qizi, Yeshmuratova Gulsevar Zokir (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Bu maqolada ishsizlikni kamaytirish bugungi tez rivojlanayotgan iqtisodiy manzarada dolzarb masala haqida bayon qilingan. Bu ijtimoiy barqarorlikni ta'minlash, iqtisodiy o'sishni rag'batlantirish va umumiy hayot sifatini yaxshilash uchun juda muhimdir. Ushbu muammoni hal qilish hozirgi global tendentsiyalar va texnologik yutuqlarga mos keladigan ko'p qirrali yondashuvni talab qiladi.