“O‘Zbekistondagi Erkin Iqtisodiy Zonalar: Barqaror O‘Sish Katalizatori” - Allaberganov, Zokir; Buvraboyev, Bahodir (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqola O'zbekiston Erkin iqtisodiy zonalarining (EIZ) mintaqaviy rivojlanishni rag'batlantirish, to'g'ridan-to'g'ri xorijiy investitsiyalarni (TDI) jalb qilish va sanoatni diversifikatsiya qilishdagi strategik rolini o'rganadi. EIZlar geografik afzalliklardan va qoʻllab-quvvatlovchi siyosatlardan foydalangan holda, infratuzilma va mehnat taʼminotidagi kamchiliklar kabi muammolarga qaramay, ish oʻrinlari yaratish, eksport oʻsishi va barqaror iqtisodiy rivojlanishga hissa qoʻshadi.