Avtomobil Dvigateli Moylarini Ekspluatatsiya Sharoitida Sifat Ko‘Rsatkichlarining Chegaraviy Qiymatlarini Ishlab Chiqish - Shavkat o‘g‘li, Jumayev Shaxzod (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Avtomobil dvigatelida motor moyini sifati nafaqat dvigatelning asosiy mezonlari, resursi va texnik xolatiga, balki motor moylarining sarfiga va almashtirish muddatlariga katta ta’sir ko‘rsatadi. Moylarni almashtirish muddatlari esa uning ekspluatatsiya sharoitida chegaraviy qiymatlarining miqdorlariga bog‘liqdir. Dvigatel moylari dvigatel konstruksiyasi uchun eng zarur ashyo bo‘lib, moylash materiallarining sifati yonilg‘i tejamkorligiga, dvigatelning uzoq muddat ishlashiga ta’sir qiladi. Hozirgi kunda neft maxsulotlari zaxirasining kamligi va narxining qimmatligi ulardan tejamli foydalanishni talab etadi.