Mintaqa Tabiiy Resurslar Salohiyati, Yashil Iqtisodiyotga O’tishning Zarurligi - Odil o’g’li, Sirojov Oxunjon (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Maqolada mintaqalarning asosiy muammolaridan biri bo’lmish ekologiyani muhofaza qilish va tabiiy resurslarni tejash tadbirlari majmuini amalga oshirish zaruriyati bilan bog’liqligi va bu tadbirlar ekologiyani ifloslanishini eng kam darajaga keltirishni e’tirof etiladi.