O’RTA ASR UNIVERSITETLARINING RIVOJLANISH EVOLUTSIYASI - Aymatova Zarnigor G‘ulomovna (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Insoniyat tarixi o’z boshidan ko’p davrlar o’tkazgan va bu davr mobaynida ko’plab bilimlarlar egallab kelinmoqda. Insoniyat madaniyatlashib borishi bilim uning tafakkuri ham o’zgarib boradi shu bilan ko’plab bilim o’rganuvchi maskanlar paydo bo’ladi shulardan o’rta asrlarda ko’plab oliy ta’lim muassasalar paydo bo’ladi ularda diniy bilimlar va dunyoviy fanlar o’qitilgan hisoblanadi.