Intelekti me'yorida bo'lgan maktabgacha va kichik maktab yoshidagi bolalarning diqqat va idrokining xususiyatlari - Umidjon Jalol o’g’li, Rahmonov; Sevara, Karimberganova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Kichik maktab Yoshidagi bolalarning aqliy rivojlanishi o‘qish faoliyati kichik maktab. Yoshidagi o‘quvchining aql-idroki, sezgirligi, kuzatuvchanligi, eslab qolish va esga tushirish imkoniyatlarining rivojlanishi uchun muhim shart-sharoitlar yaratadi, hisoblashmalakalarini shakllantiradi