Tikuvchilik Ishlab Chiqarishda Zamonaviy Informatsion Texnologiyalarning O‘Rni, Avtomatlashtirish Va Raqamlashtirish - Barnoxon, Nizomova; Maxsudaxon, Alijonova; Zahroxon, Mo‘ydinova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Tikuvchilik sanoati butun dunyo bo‘ylab iqtisodiyotning muhim tarmog‘i hisoblanadi. Sanoatning raqobatbardoshligini oshirish va ishlab chiqarish samaradorligini yuqori darajaga olib chiqish uchun zamonaviy texnologiyalarning joriy etilishi nihoyatda muhim ahamiyatga ega. Avtomatlashtirish va raqamlashtirish texnologiyalari tikuvchilik sanoatining ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish, mahsulot sifatini yaxshilash, vaqtni va resurslarni tejash, va yakuniy natijalarning barqarorligini ta'minlashga imkon yaratadi.