Ingliz Tilida O‘Zlashtirma So‘Zlarning O‘Ziga Xos Jihatlari - Boxadirovna, Abduraximova Feruza; Dilnavoz, Jo‘raboyeva (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ingliz tilshunosligida o‘zlashtirma so‘zlarning ahamiyati katta, chunki ular tilning dinamikasiga va madaniy boyligiga hissa qo‘shadi. O‘zlashtirma so‘zlar, tarixiy istilolar, savdo va madaniy almashuvlar tufayli turli tillardan olingan bo‘lib, nafaqat lug‘atni kengaytiradi, balki ingliz tilida so‘zlashuvchi jamiyatlarning ijtimoiy va madaniy rivojlanishini aks ettiradi. Ushbu o‘zlashtirma so‘zlar madaniyatni ko‘rsatuvchi vosita sifatida xizmat qilib, turli sivilizatsiyalar o‘rtasidagi tarixiy o‘zaro ta’sirlarni ko‘rsatadi. O‘zlashtirma so‘zlarning kundalik muloqotga integratsiyasi madaniyatlararo muloqot va tushunishni yaxshilaydi. Bundan tashqari, bu so‘zlar ingliz tilining moslashuvchanligini va jamiyatdagi o‘zgarishlarga javoban rivojlanishini ko‘rsatadi. Maqolada o‘zlashtirma so‘zlarning ingliz tilining lug‘atini va madaniy tuzilmasini shakllantirishdagi murakkab roli ta’kidlanadi, ular global muloqot va o‘zaro ta’sirlarni rivojlantiruvchi lingvistik ko‘prikla r sifatida ahamiyat kasb etadi.