Uzoq Masofaga Yugurish Texnikasini O‘Rgatish Metodikasi - Anvarovich, Turayev Asadbek (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Mazkur ishda uzoq masofaga yugurish texnikasini o‘rgatishning metodikasi va uning asosiy usullari tahlil qilinadi. Ushbu metodika sportchilarni uzoq masofaga yugurishga tayyorlash, yugurish texnikasini rivojlantirish, chidamlilik va bardoshlilikni oshirishga qaratilgan. O‘quvchilarga yugurishning bosqichma-bosqich o‘rganish jarayonida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan mashg‘ulot va nazorat metodlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mashg‘ulotlar davomida fiziologik va psixologik tayyorgarlikning ahamiyati, mashg‘ulot yuklamasini optimal darajada taqsimlash, harakat koordinatsiyasini oshirish usullari ham tavsiflanadi. Metodik tavsiyalar uzoq masofaga yugurishni o‘zlashtirish va samaradorlikni oshirishga yordam beradi.