Istiqbolli Manzarali Daraxtlarni Urug‘Lari Yordamida Ko‘Paytirish Usullari - To‘lisovna, Qo‘chqorova Sadoqat (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Istiqbolli manzarali daraxtlarni ko'paytirishning eng keng tarqalgan usullari: urug’idan, qalamchalardan va ildiz qalamchalaridan. Urug’larni ekishga tayyorlash. Yuqori sifatli manzarali o’simliklarni faqat sog’lom nav urug’lardan olish mumkin. Puch, lat egan, pishmagan urug’larda yashash xususiyati yo’q va ularni saralash zarur. Urug’lar juda yaxshi unib chiqishi va ulardan sog’lom o’simliklar olish uchun maxsus tarzda qayta ishlanadi.