Turkistonda Rossiya Imperiyasi Mustamlaka Boshqaruv Tizimining Qaror Topishi Masalalari - Karamatillo, Suvonov (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqolada Turkiston o’lkasining uch xonlikka bo’linib ketishi uning nafaqat siyosiy-iqtisodiy va ma’naviy-madaniy tanazzulga yuz tutishiga olib keldi, mamlakatni boshqarib boradigan davlatchilik asoslarining zaiflashib ketishiga, bir millat va diniy e’tiqodga ega bo’lgan mintaqada mahalliychilikni kuchayib ketishiga ham sabab bo’ldi.