Ma’naviy Yetuk Barkamol Avlodni Tarbiyalashda Tarix Fanining Tutgan O‘Rni Va Ahamiyati - Akmaljon o‘g‘li, Akmaljonov Akbarjon (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqolada Tarix fanini o‘rgatish uchun barcha imkoniyatlarning yartilganligi va Mustaqillikga erishgandan so‘ng oʻzbek xalqining koʻp asrlik boy tarixiy, ilmiy, madaniy va ma`naviy merosini oʻrganish, undan xalqning bebaho manba sifatida foydalanishga keng yoʻl ochilganligi va Ma`naviy boyliklar, qadriyatlar, davlat, millat, shaxsning bebaho xazinasi va taraqqiyot manbai hisoblanishi haqida keng fikr va mulohazalar yurtiladi va bayon etiladi.