O‘Zbek Tili Fonosemantikasiga Xos Xususiyatlar - qizi, Mamarasulova Maftuna Rustam (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqolada fonosemantka sohasining paydo bo‘lishi, rivojlanishi hamda o‘zbek tilshunosligidagi o‘rni haqida so‘z boradi. Fonosemantika sohasi tovush va ma’no munosabatini, tovushning ma’no anglatish xususiyati va so‘z ma’nosiga ta’sir etuvchi belgilari o‘zbek tili misollari yordamida tahlil etildi.