BADIIY DETAL RUHIY TASVIR IFODASI SIFATIDA - Asomiddinova Gulbarno Alijonovna (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Tadqiqotchi ushbu maqolasida badiiy asar lisoniy dunyosining eng kichik birligi – badiiy detal haqida fikr yuritadi. Detalning asardagi asosiy vazifasi kichik tafsilot orqali butun bir tasvirni, qahramonning portreti, xarakter qirralarini aniq, to‘la ko‘rsatib berishining chuqur tahlil etadi. Shuningdek, qahramonlarga beriladigan psixologik tahlilni detallar yordamida ifoda etish orqali muallif uslubi belgilanashi va ijodkordan hamisha izlanishda bo‘lishni, bilimlarini boyitib borishni talab etilishini isbotlab beradi.