AQLIY RIVOJLANISHI SUST BO’LGAN BOLALARNI MUSTAQIL HAYOTGA TAYYORLASH - Kambarova Dilorom Yusupovna (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Amaliyot shuni ko'rsatadiki, bolalar uylari bitiruvchilari ko'pincha mustaqil hayotni yo'lga qo'yishda ojiz qolishadi. Ijtimoiy tajribaning yetishmasligi va ularning bu borada tayyorgarligi yo'qligi pansionatdan chiqqandan keyin yangi sharoitlarga moslashish xarakteriga sezilarli ta'sir ko'rsatadi. Ushbu maqola o’zlashtirishi sust bo’lgan bolalarni mustaqil hayotga tayyorlash mavzusiga bag’ishlangan.