Дилшод Ражаб Шеърларининг Поэтик Талқинига Доир - Шодиевна, Ашурова Зулхумор; Асатуллаевна, Халқузиева Мохира (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Мазкур мақолада истеъдодли шоир Дилшод Ражаб ижодида бўй кўрсатаётган мактаб ва мактаб ёшидаги болалар руҳиятини тарбиялашга хизмат қиладиган поэтик талқин борасида сўз юритилади. Айниқса, жонли ва жонсиз предметлар, образлардан кутилмаган ҳодисаларни шеърга айлантириш қобилияти барқ урганлиги кашф қилинди. Бу жараён шоирнинг кўпчилик шеърларида янги-янги мазмуннинг поэтик талқини юзага келаётгани борасида сўз юритилди.