Rossiya Imperiyasi Tomonidan Qo‘Qon Xonligining Bosib Olinishi Sabablari Va Oqibatlari - Bobirovich, Baxtiyorov Behruz (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqolada Rossiya imperiyasining sharqqa tomon amalga oshirgan ilk harbiy harakatlaridan ko’zlangan strategik va iqtisodiy maqsadlari, shuningdek XIX asrning 2 yarmida Qo’qon xonligining siyosiy,ijtimoiy holati va chet-ellik bosqinchilar tomonidan egallanishi yoritilgan.