Bugungi Kun Yoshlarining Kitobxonlikka Munosabati - Abduolimova, Maftunaxon; Abdumajid qizi, Jo’raxo’jayeva Malohatxon (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
XXI asr o’z nomi bilan texnika taraqqiyoti asridir. Taraqqiyot nafaqat sanoat, atrof muhitga ta’sir etibgina qolmay, inson hayotining mazmuni bo’lmish orzu-umidlar, goho shirin gohida esa achchiq bo’lgan ijtimoiiy yashash tarzimizga ham o`z hukmini o’tkamoqda. Xo’sh shu o’rinda savol tug`iladi “Inson bolasi shu qadar ma’naviyati zaif va ojizmiki, uni doimo qandaydir tahdidlardan himoya etish lozim bo’lsa, himoya qilyapmiz, ha himoya qilyapmiz. Demak, bizni qo`rqitgan nimadir bor… O’ylashimizcha bu qo’rqinch kitob tanimaslikdir.