Internet Texnalogiyalaridan Ta’lim Jarayonida Samarali Foydalanish Yo’llari - Ergashevich, Ernazarov Alisher (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Zamonaviy yoshlar ulkan axborot oqimlari dunyosida yashaydi. Kompyuter tarmoqlari va boshqa shunga o‘xshash AKTlarning paydo bo‘lishi bilan ta’lim, bir tomondan, ma’rifatparvarlik monopoliyasini yo‘qotsa, ikkinchi tomondan, dunyoning istalgan nuqtasidan axborotni tez qabul qilish imkoniyati bilan bog‘liq yangi sifatga ega bo‘ldi. Internet global kompyuter tarmog'i orqali jahon axborot resurslariga (elektron kutubxonalar, ma'lumotlar bazalari, fayl omborlari va boshqalar) tezkor kirish mumkin. Internetda boshqa keng tarqalgan AKT vositalari, jumladan, elektron pochta, roʻyxatlar, pochta roʻyxatlari, yangiliklar guruhlari, chat va talabalar har kuni maktabdan uyga qaytayotganda, ota-onalari bilan sayohatda va koʻpincha mustaqil ravishda Butunjahon Internet tarmogʻida mavjud.