L-Leysin Aminokislotasining Kimyoviy Xossalari Va Kvant-Kimyoviy Hisoblashlari - Shukurulloyevich, Ganiyev Baxtiyor; Qo`ldoshevna, Xoliqova Gulyayra; Rustam qizi, Jumayeva Zarina; Nasimovich, Samiyev Sultonali; Tolibjon o‘g‘li, Jumaqulov Shaxzod (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Maqolada aminokislotalar, jumladan leysin aminokislotasining kimyoviy xossalari va kvant-kimyoviy hisoblashlarini o‘rganishga bag‘ishlangan adabiyotlar ko‘rib chiqiladi. Ushbu natijalar o‘rtasidagi bog‘liqlik o`rganiladi va ORCА dasturida leysinning geometriyasini toʼliq optimallashtirish bilan elektron tuzilishini hisoblash B3LYP bazis to`plami va 6-311G(d,p) valent boʼlingan asosli toʼplam bilan funktsional zichlik nazariyasi usuli (DFT) doirasida amalga oshirildi.