ZAMONAVIY TA’LIM JARAYONIDA MASOFAVIY TA’LIM TIZIMILARINING O‘RNI - Ergashevich, Ernazarov Alisher; Hayitmurod, Boymurodov (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Masofaviy ta’lim tizimlari zamonaviy ta’lim jarayonida muhim o‘rin tutadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi va Internetning mavjudligi bilan ta'limning yangi shakllari paydo bo'ldi, bu esa o'z navbatida bilim olish uchun cheksiz imkoniyatlar yaratadi. Masofaviy ta’limning asosiy afzalliklaridan biri o‘quvchilarga materialni o‘rganish uchun qulay bo‘lgan vaqt va joyni tanlash imkonini beruvchi moslashuvchanlikdir.