Ingliz Tili Darslari Uchun Optimal Ta’lim Muhitini Yaratish - qizi, Qochqorova Zulfizar Abduxamid; qizi, Umaraliyeva Dilnoza Toʻxtasin (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Ingliz tili sinflarida ideal muhitni izlash o‘quvchilar uchun samarali o’rganish tizimini yanada mustahkamlash bilan barobardir. Ushbu maqola jismoniy bo'shliqlar dinamikasini, interfaol o'qitish metodologiyasini, turli xil o'quv resurslarini va texnologiyaning asosiy rolini o'rganib, ingliz tili darslari uchun maqbul muhitni tashkil etuvchi muhim elementlarni havola etadi. Qulay muhitni tasavvur qilish va amalga oshirish orqali o'qituvchilar til o'rganishni an'anaviy chegaralardan tashqariga chiqishi mumkin, bu esa o'quvchilar uchun ingliz tilida bo‘ladigon bo‘shliqlarni to‘ldirib, shu sohadagi bilimlarni yanada oshishi va qiziqish bilan o‘rganishlariga olib keladi.