Blokcheyn Texnologiyalarining Qo‘Llanilishi: Kriptovalyutalar Va Bitkoin - Ernazarov Alisher Ergashevich; Mirjalol Malikov (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Mazkur maqolada bitkoin va blokcheyn tushunchalari, ahamiyati hamda jamiyat ijtimoiy hayotida tutgan o’rni bevosita va bilvosita tahlil etilgan. Xususan, texnologiyaning kelib chiqish tarixi, intellektual mulk obyektlarini muhofazasini ta’minlashda mazkur texnologiyaning tutgan o‘rni, o’zbek milliy valyutasini blokcheynga o’tkazish kabi dolzarb savollar va munozaralar haqida so‘z yuritilgan. Bundan tashqari, blokcheyn texnologiyasining asosiy jihatlari, ya’ni ma’lumotlarning kriptohimoyalanganligi, foydalanuvchilarning shaxsiga doir ma’lumotlarning anonim saqlanishi, tez va samarali tranzaksiyalarni amalga oshirish borasida fikrlar keltirilgan.