Bank Sohasida Axborot Texnologiyasining Qo’llanishi - Ernazarov Alisher Ergashevich; Boltaboyev Dilshodbek (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Axborot texnologiyalari nafaqatbank sohasini, balki jamiyat hayotining barcha sohalarini rivojlantirishningasosiy drayverlaridan biri hisoblanadi.Axborot texnologiyalarining bank tizimidagi rolini e'tiborsiz qoldirib bo'lmaydi. Ular hozirda barcha bank operatsiyalari va jarayonlarining ajralmas qismiga aylandi. AT tizimlari bank faoliyati xavfsizligi, samaradorligi va ishonchliligini ta’minlashda asosiy o‘rin tutadi.