Ona Tili Darslarida Noan’anaviy Usullardan Foydalanish - Toirova Mashxura (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2026)
Mazkur maqolada ona tili darslarida noan’anaviy usullardan foydalanishning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda interfaol metodlarning o‘quvchilarning nutqiy faoliyati, mustaqil fikrlash ko‘nikmalari hamda bilimlarni o‘zlashtirish darajasiga ta’siri o‘rganildi. Dars jarayonida “Aqliy hujum”, “Klaster”, “Bumerang”, “Bahs-munozara” kabi metodlardan foydalanish o‘quvchilarning faolligini oshirishi va ta’lim samaradorligini yaxshilashi aniqlangan. Tadqiqot natijalari ona tili darslarini tashkil etishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlardan foydalanish muhim pedagogik ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.