BOʻLGʻUSI TARBIYACHILARNING PEDAGOGIK FAZILATLARINI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI - Amanova, Mastura; Xasanovich, Ubaydullayev Normuhammad (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak tarbiyachilarning pedagogik fazilatlarini shakllantirish masalasi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Pedagogik fazilat tushunchasining mazmun-mohiyati, tarbiyachi shaxsiga qo‘yiladigan zamonaviy talablar hamda kasbiy faoliyat samaradorligida shaxsiy va kasbiy sifatlarning o‘rni yoritilgan. Shuningdek, pedagogik fazilatlarni shakllantirishning nazariy asoslari, ularning kasbiy kompetensiya bilan o‘zaro bog‘liqligi ochib berilgan. Tadqiqot natijalari bo‘lajak pedagog kadrlarni tayyorlash jarayonini takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.