Virtual Ekskursiyalar Va Ularning Turizm Rivojiga Ta’siri - Jasmina, Rajabova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy turizm industriyasining transformatsiyasi, xususan, virtual ekskursiyalarning paydo bo‘lishi va ularning sohaga ko‘rsatayotgan ko‘p qirrali ta’siri tadqiq etiladi. Maqolada virtual turizmning nazariy asoslari, uning iqtisodiy samaradorligi va an’anaviy sayohat turlaridan farqli jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida virtual texnologiyalarning turistik marketingdagi o‘rni va ularning O‘zbekiston kabi turistik salohiyati yuqori bo‘lgan mamlakatlar uchun ahamiyati ochib berilgan.