Dizel elektr stansiyalari ko‘rsatkichlari va Ularning texnik-iqtisodiy tahlili - Achilovich, Utayev Sobir; Orzubek qizi, Sheraliyeva Laylo (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada dizel elektr stansiyalarining (DES) asosiy texnik va ekspluatatsion ko‘rsatkichlari, ularning ishlash prinsipi, yoqilg‘i sarfi, foydali ish koeffitsienti hamda ekologik ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, dizel stansiyalarning energiya ta’minotidagi o‘rni, afzallik va kamchiliklari yoritilgan.