Nishon tumanidagi quvvati 400 mw bo‘lgan elektr stansiyasi Ko‘rsatkichlarini tadqiq qilish - Achilovich, Utayev Sobir; Kumush Farxod qizi, Quyboqarova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatining Nishon tumanida joylashgan, umumiy o‘rnatilgan quvvati 400 MW bo‘lgan elektr stansiyasining texnik-iqtisodiy, ekologik hamda energetik samaradorlik ko‘rsatkichlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda stansiyaning ishlab chiqarish jarayonlari, yillik ishlab chiqarish hajmi, yoqilg‘i sarfi, foydali ish koeffitsienti (F.I.K), ekspluatatsiya xarajatlari, modernizatsiya imkoniyatlari hamda milliy energiya tizimiga qo‘shayotgan hissasi o‘rganilgan.