Yurak Ishemik Kasalliklarida Oshqozon Va O’n Ikki Barmoqli Ichak Yaralarining Rivojlanishining Klinik-Patogenetik Asoslarini O’rganish (Adabiyotlar Sharhi) - Anvarovich, Djumayev Akbar (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Sharhning maqsadi atsetilsalitsil kislotasi (ASK) qabul qiluvchi kardiologik bemorlarda gastropatiyalarning uchrash darajasi, patogenezi, klinik ko‘rinishlari va oldini olish strategiyalari haqidagi zamonaviy ma’lumotlarni (2019-2025) tizimlashtirish va tanqidiy baholashdan iborat. Ishda tizimli sharhlar, meta-tahlillar, yirik randomizatsiyalangan tadqiqotlar va reestr ma’lumotlari tahlil qilingan; gastroproteksiya, H. pylori ta’siri, ASK ishlab chiqarish shakllarining roli va kombinatsiyalangan antitrombotik terapiya masalalari ko‘rib chiqilgan. Klinik amaliyot uchun amaliy tavsiyalar berilgan.