Jinoyatlarning oldini olish faoliyatini Samarali tashkil etish yoʻllari - Baxtiyor oʻgʻli, Ahmedov Islom (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Mazkur maqolada jinoyatchilikka qarshi kurashda profilaktik chora-tadbirlarning ahamiyati, jinoyatlarning oldini olishning ahamiyati va oʻziga xosligi, bu sohada amalga oshirilayotgan islohotlar hamda normativ-huquqiy hujjatlarning tahlili va tasnifi, jinoyatchilikka qarshi kurashda hamkorlik masalalari, jinoyatlarning oldini olish faoliyatini samarali tashkil etish yoʻllari ilmiy asoslangan holda yozilgan.