Олий Таълимда Инклюзив Таълим: Асосий Муаммолар Ва Ечимлар - Бердиева, Барно (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Мақолада олий таълим тизимида инклюзивликнинг назарий асослари, халқаро тажриба ва Ўзбекистондаги амалиёти таҳлил қилинган. Ногиронлиги бор талабалар, хотин-қизлар, ижтимоий ҳимояга муҳтож тоифалар ҳамда тил тўсиқлари масаласи ёритилган. Шунингдек, инклюзив таълимга тўсқинлик қилаётган омиллар ва уларни бартараф этиш йўллари кўрсатилган. Хулоса қисмида олий таълимда инклюзив муҳит яратишнинг ижтимоий-иқтисодий аҳамияти асослаб берилган.