Аҳоли Пунктларининг Ерларига Оид Фуқаролик-Ҳуқуқий Муносабатлари Такомиллашувда - Холмуминов, О.Ж. (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Мазкур мақолада мамлакатимизда аҳоли пунктларининг ерларига оид фуқаролик-ҳуқуқий муносабатлар рақамлаштирилиши ва сунъий интеллектни қўллаш долзарб вазифалардан бири сифатида сўнги йилларда ҳуқуқий кафолатлари борасида амалга оширилган кенг кўламли ислоҳотлар, хусусан конституциявий-ҳуқуқий ислоҳотлар ривожи йўлида ерга доир ҳуқуқий муносабатлар, қонунчилик механизмларини такомиллаштирилиши каби масалалар баён этилган ва илмий таҳлилларга кўра асослантирилган.